Известие

Collapse
No announcement yet.

Лесно ли се сменят барабаните с дискове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лесно ли се сменят барабаните с дискове

Понеже съм с барабани от зад, а имам цял заден мост с дискове искам да питам дали е по лесно да сменя барабаните с дискове или да сменям целия мост. Ако някой е правил тази процедура ще съм благодарен ако сподели.
    146 1.6 twin spark 97 - тотална щета
    146 1.4 twin spark 97 junior за части
    146 1.8 twin spark 97 - продадена
    156 2.4 JTD Q2 Face 04 - настояща

Майче целия мост. щото един приятел беше си сменил барабаните с дискове и каза че целия мост е сменил.Но несам сигурен
    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Тази працедура и при мен следва. Моста е еднакъв - няма защо да го сменяш. Махат се барабаните. Махат се коронните гайки - трябва ти голям върток, защото са стегнати с 300Нм момемт на затягане и после е очевидно. Хубаво е да смениш и кантарчето с това от моста с дисковите, защото са насктроени различно или да пренастроиш твоето. В workshop manual-а има отделна секция за спирачките и ако прочетеш ще ти се изясни, няма нещо сложно от техническа гледна точка. Мисля, че единственото отделно което може да се наложи да смениш същото е и въжетата на ръчната спирачка от модела с дискове отзад. Ами това е в общи линии.
      Alfa Romeo 146 1.6TS '97
      За мерси, не ме търси!

Comment

Добре а каде се захващат апаратите ??
        Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
        Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
        Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
        Mercedes Benz A170 CDI FL '01
        Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Re: Лесно ли се сменят барабаните с дискове

Първоначално публикувано от teo_gti
          Понеже съм с барабани от зад, а имам цял заден мост с дискове искам да питам дали е по лесно да сменя барабаните с дискове или да сменям целия мост. Ако някой е правил тази процедура ще съм благодарен ако сподели.

Искаш да кажеш, че ima 146 1.6 ТС с барабани отзад? Моля те, кажи че говориш за друга кола!
          http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/54.html
          Тук пише друго...
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Определено има 146 1.6TS както със дискове така и с барабани.

Добре а каде се захващат апаратите ??
            - Захващат се съпортите им.
            Alfa Romeo 146 1.6TS '97
            За мерси, не ме търси!

Comment

А има ли голяма разлика в спирането?
              Спирачните маркучи същите ли са?
              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Viktor_
                Тази працедура и при мен следва. Моста е еднакъв - няма защо да го сменяш. Махат се барабаните. Махат се коронните гайки - трябва ти голям върток, защото са стегнати с 300Нм момемт на затягане и после е очевидно. Хубаво е да смениш и кантарчето с това от моста с дисковите, защото са насктроени различно или да пренастроиш твоето. В workshop manual-а има отделна секция за спирачките и ако прочетеш ще ти се изясни, няма нещо сложно от техническа гледна точка. Мисля, че единственото отделно което може да се наложи да смениш същото е и въжетата на ръчната спирачка от модела с дискове отзад. Ами това е в общи линии.
                Благодаря колега, другата седмица ше зопчна тази операция,понеже мисля да слагам лети джанти, някакси грозно ше седи с тия барабани, а и предполагам ще спира по добре стига да се настрои както треба.

Comment

Колега да не ме чуе дявала ,не зная твоята как спира ,моята също е с барабани от зад и това е колата с най хубавите спирачки която аз съм карал.Не дава да борнеш педала ,а относно лятите джанти и барабаните от зад боядисвош ги в некакъв готин цвят който ще отива на колата и спи града.
                  Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Първоначално публикувано от Оги
                    Колега да не ме чуе дявала ,не зная твоята как спира ,моята също е с барабани от зад и това е колата с най хубавите спирачки която аз съм карал.Не дава да борнеш педала ,а относно лятите джанти и барабаните от зад боядисвош ги в некакъв готин цвят който ще отива на колата и спи града.
                    Колега тоз вариант с боядисването и аз го мислех,ма ко да ги прая тез дискове,и без туй ми седят в гаража с целия мост, а и немоа ги продам кой ше земе 2 ра ръка дискове, макар че са доста запазени.

Comment

Оги алфата найстина изглежда, че спира много задоволително дори със барабани отзад, но това не пречи който иска по-добри спирачки да се ориентира към дискови. Последните имат доста плюсове без да се спирам на подробности - който му е добре с барабанните да си кара с тях. Относно боядиисването на барабани ми се вижда циганийка, но не ангажирам никой с мнението си.
                      Alfa Romeo 146 1.6TS '97
                      За мерси, не ме търси!

Comment

Оги алфата найстина изглежда, че спира много задоволително дори със барабани отзад, но това не пречи който иска по-добри спирачки да се ориентира към дискови. Последните имат доста плюсове без да се спирам на подробности - който му е добре с барабанните да си кара с тях. Относно боядиисването на барабани ми се вижда циганийка, но не ангажирам никой с мнението си.
                        Това значи ли че червените апарати на дисковите спирачки са цигания и ако не къде е разликата?
                        Lexus IS200

Comment

Ами на мене ми спира колата страшно добре.По- доре не виждам на къде освен абс и тн..А и колегата ти е задал много хубав въпрос по отгоре за червените спирачни апарати
                          Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Това значи ли че червените апарати на дисковите спирачки са цигания и ако не къде е разликата?
                            - Мнението ми е същото - дали ще боядисваш барабаните или апаратите все тая - смисъл никакъв относно действието им.

Ами на мене ми спира колата страшно добре.
                            - Тогава не ти трябват дискови спирачки отзад и незнам защо разубеждаваш хората, които искат по-голяма спирачна мощ, по-добър топлообмен и по-добро действие на спирачките при по-честата им употреба.

По- доре не виждам на къде освен абс и тн
                            - първата стъпка към минаване към ABS при тези дето са с барабани отзад е монтажа на дисковите спирачки и датчиците за ABS-а. При барабанните няма опция за ABS. Не вярвам да отречеш ползата от ABS при наште Алфи особено зимата на хлъзгав път когато дори с хубави нови зимни гуми колата се пързаля, защото колелета блокират адски бързо именно заради удобното ти спиране на сухо, т.е. голямото спирачно услилие което се прилага. И ако трябва да завъша коментара си ще кажа, че Алфа 145/6 без ABS е доста опасна за каране през зимата спрямо други с иначе много по-малка спирачна сила на сухо.
                            Alfa Romeo 146 1.6TS '97
                            За мерси, не ме търси!

Comment

Операцията е извършена но майсторите смениха целия мост за по лесно, взех си допълнително само маркучи, и въжета за ръчната.Определено колата спира по добре, а ръчната стана супер, колелетата зацепват на третия зъб, доволен съм.цялата процедура маркучи въжета майсторлък = 160 лв.

Comment

Working...
                              X